środa, 22 sierpnia 2012

parówki w cieście francuskim


co tu się rozpisywać? po prostu szybkie "danie" na kolację lub śniadanie. :)


Na 12 porcji takich jak na zdjęciu:
1 opakowanie ciasta francuskiego
12 parówek dobrej jakości

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski i owijamy nim parówki. Można je także zawinąć całe parówki, aby stworzyć "bagietkę". Przygotowane porcje kładziemy blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 200°C. Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Zawsze miałam w planie zrobić właśnie takie!
    Moi bracia byliby zachwycenixD

    OdpowiedzUsuń
  2. idealne na śniadanie lub przekąskę ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł , muszę je zrobić dla mojego braciszka ,kocha paróweczki ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. też ostatnio robiłam takie paróweczki na imprezę ;) tylko ja przekrajałam je na pół. Zdjęcia na blogu jeszcze nie ma, czeka w kolejce ;) hehe

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za odwiedziny! będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz tutaj swój ślad! :)