środa, 31 października 2012

kulinarne beztalencia - zapraszam! :)


deser, który wychodzi KAŻDEMU. KAŻDEMU! nie może się nie udać, a w dodatku jest pyyyszny! jabłuszka rozpływają się w ustach, a kruszonka idealnie chrupie! czego chcieć więcej?!

Składniki (nie podaję proporcji, wszystko zależy od Waszych upodobań, wszystko na oko :)

jabłka
na kruszonkę:
mąka pszenna lub pełnoziarnista 
płatki owsiane (górskie)
1,5 łyżeczki cynamonu (nie więcej, gdyż można czuć posmak goryczki wtedy) - użyłam cynamonu od firmy PRYMAT :)
masło lub margaryna
cukier

Owoce obieramy i kroimy w kostkę lub paski, układamy w formie na tartę wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na kruszonkę zagniatamy i posypujemy grubo owoce. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego! :)

6 komentarzy:

dziękuję za odwiedziny! będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz tutaj swój ślad! :)